Quizizz Peribahasa

If you’re looking for Quizizz Peribahasa, you’ve come to the right place. Use the relevant links provided below to gain direct access.

Peribahasa | Other Quiz – Quizizz

https://quizizz.com/admin/quiz/5b99da3a3a26470019c13bd6/peribahasa

Preview this quiz on Quizizz. Nenek Sunarti tidak pernah membaca sebarang surat khabar ataupun majalah kerana dia _____. Peribahasa DRAFT. 4th – 6th grade. 0 times. World Languages. 0% average accuracy. a year ago. finaefyza. 0. Save. Edit. Edit. DRAFT. a year ago. by finaefyza. Played 0 times. 0. 4th – 6th grade . World Languages. 0 …

PERIBAHASA | World Languages Quiz – Quizizz

https://quizizz.com/admin/quiz/5d4bcc608f70bf001ac3f2fc/peribahasa

Pilih peribahasa yang mempunyai maksud yang sama dengan peribahasa yang berikut : carik-carik bulu ayam akhirnya bercantum jua. answer choices. air dicencang tak akan putus. gunting dalam lipatan. haruan pulang ke lubuk. gunting dalam lipatan. Tags: Question 10.

Peribahasa | Other Quiz – Quizizz

https://quizizz.com/admin/quiz/5b6136e5af1a7a0019e6644c/peribahasa

Preview this quiz on Quizizz. 1 Penduduk Kampung Selesa selalu bekerjasama dalam melakukan sesuatu _______.

kuiz peribahasa | Other Quiz – Quizizz

https://quizizz.com/admin/quiz/5993e7db8356341100cb4837/kuiz-peribahasa

Question 3. SURVEY. 30 seconds. Q. Daniel telah pulang ke tanah air selepas merantau di luar negara selama sepuluh tahun. Kemukakan satu peribahasa yang menggambarkan situasi tersebut. answer choices. seperti rusa masuk kampung. seperti ikan pulang ke lubuk.

Bahasa Melayu Peribahasa | Other Quiz – Quizizz

https://quizizz.com/admin/quiz/579807c0b9c7e503465fb9f9/bahasa-melayu-peribahasa

30 seconds. Q. Berikan peribahasa yang sama maksud atau hampir sama maksud dengan peribahasa berikut:-. “Yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran”. answer choices. Ibarat mendengar guruh di langit, air di tempayan dicurahkan. Burung terbang dipipiskan lada. Ikan lagi di laut, lada garam sudah di sengkalan.

KUIZ PERIBAHASA – Quiz – Wordwall

https://wordwall.net/resource/1467706/kuiz-peribahasa

1) Amir dikatakan _____kerana tidak tahu menghargai hadiah yang diberi oleh kawannya. a) bagai itik pulang petang b) bagai kera dapat bunga c) bagai bertepuk sebelah tangan d) bagai menatang minyak yang penuh 2) Walaupun Cheng dan abangnya bergaduh,namun demikian hubungan mereka seperti_____.

TECHNOLOGY IN EDUCATION : Penggunaan Quizizz dalam …

https://cikguzamhafizah.blogspot.com/2019/11/penggunaan-quizizz-dalam-pengajaran-dan.html

15/11/2019 · Kelas yang terlibat dalam penggunaan aplikasi Quizizz ialah kelas tingkatan 4A Zhong yang terdiri daripada 55 orang pelajar. Pengajaran pada hari tersebut ialah peribahasa dalam Bahasa Malaysia. Pada mulanya saya menerangkan tentang jenis yang terdapat dalam Bahasa Malaysia kepada pelajar dengan menggunakan “Microsoft powerpoint”.

Kuiz peribahasa – Sumber pengajaran – Wordwall

https://wordwall.net/ms-my/community/kuiz-peribahasa

Kuiz peribahasa! Kuiz rancangan mainan. oleh Shahidahnoor. darjah 4 Darjah 3 Peribahasa 2015 Moe Syllabus. MENCARI PERKATAAN (KATA ADJEKTIF) Carian perkataan. oleh Maxwellrahiman. . KUIZ Kuiz. oleh G54342526.

Peribahasa Quiz – ProProfs

https://www.proprofs.com/quiz-school/story.php?title=peribahasa_4

25/04/2018 · What unit type code (UTC) provides mobility support and when required by the Expeditionary Theater Distribution Center (ETDC) augmentation to the combat supply activity at a main operation base (MOB)/forward operation site (FOS)/cooperative security location (CSL)?

Quizizz dalam PdPc – Blogger

https://azizidain.blogspot.com/2019/11/quizizz-dalam-pdpc.html

04/11/2019 · Quizizz dalam PdPc. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dalam keadaan dunia pengajaran dan pembelajaran (PdPc) yang mempunyai berbagai-bagai corak, guru perlu mewarnai pengisian kelas mereka dengan aktiviti yang menyeronokkan. Ia selari dengan Pembelajaran Abad ke-21 (PAK-21).

 

This Is How You Can Easily Get To The Quizizz Peribahasa And take advantage of the features that Quizizz Peribahasa page provides on their portal. Please let us know if you have any trouble with the process or anything else in the comments section.

Leave a Comment